Σελίδες

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ρέντα μεγάλη ο αθλητισμός........

Πριν από λίγους μήνες ο δήμος μας καυχόταν για ανοιχτά σχολεία και προγράμματα. Όλες και όλες 29 μέρες κράτησαν τα προγράμματα των ανοικτών αυλών και εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Αυτό θα πει επιτυχία.......
Πριν από λίγες μέρες ένα άλλο θέμα ήρθε να ταράξει τα νερά ανάμεσα στα μέλη της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής.
ΘΕΜΑ; Η αίτηση από το αθλητικό σωματείο "Αίολος Ταύρου"  για παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του συγκροτήματος ,γυμνασίου-λυκείου Ταύρου.
Η διαφωνία μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου της σχολικής επιτροπής ξενίζει, διότι δείχνει μια διαφορετική γραμμή πλεύσης ,αν και είναι και οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και θα υπέθετε κανείς ότι ο σχεδιασμός και η όποια θέση, θα είχε την αφετηρία της σε κάποιο προγραμματισμό, σχέδιο και βούληση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου του ιδίου. Αντί όμως να δούμε μια ενιαία γραμμή που θα είχε ως προυπόθεση τη βούληση του δήμου, διαπιστώσαμε διαφωνία μεταξύ των ιδίων των διοικούντων και αποφάσεις χωρίς κανένα πρόγραμμα.
Τελικά η απόφαση ήταν να παραχωρήσουν το κλειστό στο αθλητικό σωματείο Αίολος.
Η χρονική διάρκεια απ ότι μάθαμε είναι για ένα χρόνο και για τις ώρες 6-8μ.μ.
Η απόφαση αυτή βέβαια μένει να επικυρωθεί από το δημοτικό συμβούλιο ή απ το Δήμαρχο.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι το κλειστό θα παρέμενε κλειστό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τότε η σχολική επιτροπή καλώς έπραξε, αρκεί βέβαια τα όποια έξοδα να βαρύνουν το σωματείο ή το δήμο και σε καμμιά περίπτωση τη σχολική επιτροπή, όχι επειδή το λέμε εμείς αλλά επειδή το λέει ο νόμος.
Εκείνο όμως που πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο, είναι, αν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το κλειστό το ζητήσει κάποιος σύλλογος γονέων του γυμνασίου ή του λυκείου, ή κάποιος άλλος θεσμικός φορέας με άμεση σχέση με το αντικείμενο της παιδείας.
Σε αυτή την περίπτωση η απόφαση θα πρέπει να επανεξεταστεί για το λόγο ότι σε καθε περίπτωση τον πρώτο λόγο σε τέτοιου είδους ζητήματα έχουν οι ασχολούμενοι με την παιδεία.
Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η σχολική επιτροπή καλώς έπραξε, μιας και δεν στάθηκε στο γράμμα του νόμου, αλλά στο ότι ένα γήπεδο είναι προτιμότερο να είναι γεμάτο με παιδιά και να εξυπηρετεί κάποιους σκόπούς, παρά να είναι άδειο και ανενεργό.
Προσοχή όμως να μην χρεωθεί η σχολική επιτροπή ούτε ένα ευρώ από τα έξοδα που θα προκύψουν με την εν λόγω χρήση. {ηλεκτρικό, νερό,φθορές}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου