Σελίδες

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Πολλοί οι πόνοι στα δοντάκια εεεεεεεε........

Μόλις προχθές έβαλα στην πόρτα του σχολείου, την ανακοίνωση του δήμου που αφορούσε τη δωρεάν οδοντιατρική εξέταση των μαθητών της πρώτης τάξης, που θα υποδεχτούμε με τη νέα σχολική χρονιά.
Λίγες ώρες αργότερα, άκουσα και διάβασα ορισμένες κριτικές για αυτή την ενέργεια του δήμου.
Έμεινα όμως εμβρόντητος, όταν άκουσα και διάβασα κουτσομπολιά, που με εμπλέκουν με αυτή την απόφαση και την επιλογή του συγκεκριμένου οδοντιάτρου.
Θεωρώ, ότι ορισμένοι, κακόπιστα εμπλέκουν το όνομά μου σε αυτήν την απόφαση του δήμου, χωρίς να γνωρίζω, αν θέλουν να εξυπηρετήσουν κάποιους σκοπούς και ποιους.
Για να τους λύσω όμως τις όποιες απορίες, παίρνω θέση πάνω στο συγκεκριμένο γεγονός, όπως πάντα κάνω, επειδή ούτε χρωστώ, ούτε αναζητώ,αλλά ούτε και ζητώ.
Τους συγκεκριμένους οδοντιάτρους, δεν τους γνωρίζω ούτε κατ όψιν, αλλά αυτό που σήμερα κρίνεται από τους γονείς των παιδιών, δεν είναι αν κάποιος τους γνωρίζει ή όχι.
Αυτό που κρίνεται, είναι αν πρόκειται για σωστή ή λανθασμένη ενέργεια.
Όσον αφορά τη δωρεάν εξέταση, αυτό είναι θετικότατο γεγονός, διότι απαλλάσσει τους γονείς από κάποιο κόστος, όποιο και αν αυτό είναι. Το να προσφέρεις κάποια υπηρεσία δωρεάν, μόνο θετικά μπορεί να αντιμετωπισθεί και να κριθεί. Και αυτό το θετικό για τους γονείς των παιδιών γεγονός, με κανένα τρόπο δεν θα προσπαθήσω να το υποβαθμίσω.
Ο δήμος, πολύ καλά έκανε και πήρε αυτή την πρωτοβουλία και αυτό οφείλω να το αναγνωρίσω.
Τώρα, εκεί που εγείρονται τα ερωτηματικά, είναι με ποιον τρόπο οι εν λόγω οδοντίατροι επελέγησαν. Γιατί κακά τα ψέματα δημιουργούνται προβλήματα για κάποιους άλλους.
Τα ερωτηματικά που οφείλονται να απαντηθούν είναι τα εξής.
Ζήτησαν από άλλους γιατρούς να κάνουν τη δωρεάν εξέταση;
Αν ναι ποια απάντηση πήραν;
Αν όχι, γιατί δεν ζήτησαν και από άλλους.
Υπήρχαν σε Μοσχάτο και Ταύρο παιδοδοντίατροι στους οποίους μπορούσαν να απευθυνθούν;
Αν ναι, το έπραξαν;
Αν δεν ζήτησαν και από άλλους οδοντιάτρους ή παιδοδοντιάτρους τη δωρεάν εξέταση των μαθητών τότε αυτό αποτελεί ατόπημα, διότι φαίνονται κάποιοι ευαίσθητοι και κάποιοι άλλοι όχι.
Αν δεν κάλεσαν και άλλους οδοντιάτρους, οφείλουν να το πουν, για να μην πλανώνται τα όποια ερωτηματικά. Τελειώνω, λέγοντας ότι για τους συγκεκριμένους οδοντιάτρους που δέχτηκαν να κάνουν τη δωρεάν εξέταση, ουδείς ψόγος υπάρχει, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Δέχτηκαν μια πρόταση, ανταποκρίθηκαν και μπράβο τους.Τώρα αυτά που ακούγονται περί αθέμιτου ανταγωνισμού, δεν μπορώ να τα κρίνω, γιατί είναι θέμα εσωτερικό των οδοντιάτρων και ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά.
Αυτό λοιπόν που εγείρει τα ερωτηματικά, δεν είναι η απόφαση για δωρεάν εξέταση, η οποία είναι θετικότατη και την πιστώνεται ο δήμος, αλλά ο τρόπος επιλογής των γιατρών.
Σε αυτό αναμένουμε την απάντηση του ΔΗΜΟΥ.
Ή έτσι Ή αλλιώς σε πολλούς διακρίνω πόνους στα δοντάκια....

ο δάσκαλος


2 σχόλια:

  1. Δάσκαλε,
    Μέχρι την έγερση των ερωτημάτων τα λες πολυ καλά. Μετά άρχισες τα ήξεις αφίξεις. Σε όλα τα θέματα πάντοτε υπάρχει και μια καλύτερη λυση.
    Οπότε δεν γίνεται και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφυλαξ και με τον Αγροφύλαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ πολίτη μπροστά γράφω αυτό που πιστεύω. Το αποτέλεσμα της ενέργειας του δήμου είναι καλό για γονείς και παιδιά από οικονομικής άποψης. Αυτό που ακούγεται είναι ότι δεν καλέσθηκαν και άλλοι γιατροί. Εαν αυτό εαν πραγματικά συνέβει πρέπει να ειπωθεί για να μην θεωρεί ο καθένας ότι θέλει και να αποκατασταθεί η τάξη. Πάντως σε ευχαριστώ για την κριτική σου.

      Διαγραφή