Σελίδες

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΤΡΟΠΕΙΣ                                                                                                                                                                     

Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΤΟΠΗΜΑ

Τις τελευταίες εβδομάδες και σε περίοδο δύσκολη για τη χώρα ειπώθηκαν τόσα πολλά που θα ήταν μέγα λάθος να βγούμε και μεις και να πούμε άλλα τόσα παρακολουθώντας άλλα blogs

Το μόνο που θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε χωρίς χαρακτηρισμούς και αήθεις επιθέσεις σε άλλους, είναι το φαινόμενο των εκτροπών και των εκτροπέων.
Καλώς, η δημοκρατία μας δίνει το δικαίωμα στον καθένα να πράττει και να κρίνει κατά την άποψή του. Καλώς δίνει το δικαίωμα στον καθένα, να πιστεύει αυτά που πιστεύει και να ψηφίζει ότι εκείνος θεωρεί σωστό.
Δεν είναι όμως καθόλου σωστό, να χρησιμοποιούμε τη δημοκρατία για να παρουσιάσουμε κάποιους σαν πιθηκάκια,να τους θεωρούμε ψηφοφόρους κλεφτών,να τους απειλούμε με γιαουρτόματα,να τους θεωρούμε συμφεροντολόγους,να τους αποκαλούμε γερμανοτσολιάδες,κοπρόσκυλα,προδότες και να παρουσιάζουμε εαυτούς θεματοφύλακες αξιών,ιδεολογιών και πατρίδων.
Θα ήταν μέγα ατόπημα για μας να παρακολουθήσουμε σε γραπτά κείμενα και σε κατάσταση νηφαλιότητας, αυτούς που όλο αυτό τον καιρό απειλούν χαρακτηρίζουν και ασχημονούν λεκτικά προς αυτούς που ψηφίζουν κάτι διαφορετικό, είτε αυτό λέγεται Ν.Δ. είτε λέγεται ΠΑΣΟΚ.
Το τραγικό είναι ότι αυτοί που επιτίθενται με σφοδρότητα εναντίον του ΠΑΣΟΚ,  και μέχρι πρότεινος  ΠΑΣΟΚΟΙ, ουδόλως μπαίνουν στον κόπο να ασχοληθούν με το φαινόμενο της χρυσής αυγής, γιατί μάλλον ικανοποιούνται όταν βλέπουν τις επιθέσεις της, εναντίον ανθρώπων κυρίως προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ.
Είναι ακόμα τραγικότερο οι διαθέτοντες κοντυλοφόρο ή πένα να γράφουν βουτώντας τα, μέσα  σε χολή,  μόνο και μόνο επειδή υπάρχει διαφορετική άποψη.
Βλέπεται ότι δεν μιλώ καθόλου για εκφράσεις του καφενείου και της παρέας, γιατί αυτές σχεδόν πάντα πηγάζουν από νεύρα και αντεγκλήσεις και δεν αντέχουν σε σχολιασμό. Άλλο πράγμα όμως αυτό και άλλο η νηφαλιότητα του χολιασμένου κοντυλοφόρου.
Όταν ο νηφάλιος κοντυλοφόρος χύνει χολή τότε μιλάμε για εκτροπή και εκτροπείς.
Θα μορούσαμε και μεις με την ίδια ευκολία άλλων , να επιτεθούμε χρησιμοποιώντας παρόμοιες εκφράσεις αλλά δεν θα το κάνουμε γιατί απλά σεβόμαστε τη δημοκρατία και τα πιστεύω του καθενός.
Αυτό που θα κάνουμε στο επόμενο άρθρο μας, είναι να ασχοληθούμε με προγράμματα θέσεις και απόψεις κομμάτων και να κρίνουμε όπως υπαγορεύει η δημοκρατία και όχι να κατηφορίζουμε, με αήθεις επιθέσεις και να επιχειρούμε να πλειοδοτήσουμε σε ιδεολογίες, αξίες και πατριωτισμό.

2 σχόλια:

  1. Καλώς τον και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αήθεις επιθέσεις είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του χολιασμένου κοντυλοφόρου και αναρωτιέμαι γιατί σου προκαλούν έκπληξη. Απλά τώρα είσαι και εσύ στόχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή