Σελίδες

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Το καρναβάλι μας πτωχεύει.....................

Το μέχρι χθες καρναβάλι του ενός ανδρός ,όπως έλεγαν  πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, με μπροστάρη τον πρόεδρο του πνευματικού κέντρου κ.Μπούτση και η φράση που δονούσε τα χείλη τους περί ανάγκης αναβάθμισής του και ποιότητας,αποδείχτηκαν φρούδες μια και με βάση τα λεγόμενά τους ,ενώ κανείς θα περίμενε οργανωμένη προσπάθεια του δήμου για κάτι καλύτερο ,βλέπουμε ένα αλλαλούμ και μια προχειρότητα που δυστυχώς όπως φαίνεται οδηγεί όχι στην αναβάθμιση αλλά στην υποβάθμιση του θεσμού, κόντρα σε αυτό που έλεγαν οι θεωρητικοί τύπου Μπούτση.
Οι πάμπολλες μουσικές βραδιές χαμηλού επιπέδου του ενός ανδρός { αυτό έλεγαν οι θεωρητικοί τύπου Μπούτση],ενώ κανείς θα περίμενε να αναβαθμιστούν και να αντικατασταθούν με άλλες καλύτερης ποιότητας,δυστυχώς βουλιάζουν, πνίγονται και εξαφανίζονται από το πρόγραμμα,όπως και η όντως κακόγουστη ΤΕΝΤΑ.Η παρέλαση του ενός ανδρός που γινόταν μόνο και μόνο για την τηλεόραση,όπως έλεγαν οι θεωρητικοί τύπου Μπούτση, ενώ κανείς θα περίμενε κάτι διαφορετικό πνίγηκε και αυτή και μάλιστα στα ρηχά νερά των ρηχών λόγων των αναβαθμιστών.Τώρα αν αυτό είναι αναβάθμιση και όχι πτώχευση θα το κρίνει ο κάθε δημότης.
Η αναβάθμιση κάποιου θεσμού απαιτεί προγραμματισμό, μεράκι και ιδέες, που όπως αποδεικνύεται είναι άγνωστα πράγματα για τη νέα δημοτική αρχή και ιδιαίτερα για τον πρόεδρο του πνευματικού κέντρου και δελφίνου κ. Μπούτση.Βέβαια κάποιος θα αναρωτηθεί ποιο είναι το μεγάλο επίτευγμα του κ.Μπούτση όλα αυτά τα χρόνια για να περιμέναμε κάτι μεγάλο και τώρα;Εμείς ψάξαμε. Ψάξαμε πολύ αλλά τίποτα δεν βρήκαμε.

2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ.
    Παρελαύνει πρώτη η κ.Λουκή ντυμμένη πλημμύρα.
    Δεύτερη η κ.Καπετανάκη ντυμμένη Πετράλωνα.
    Τρίτη η κ.Καραβία ντυμμένη απολυμένοι γυμναστες.
    Τέταρτος ο κ.Μπούτσης διαλυμένη φιλαρμονική και διευθυντής Ωδείου στην εντατική.
    Πέμπτη η κ.Λουκάκη ντυμένη ο βρεφονηπιακός σταθμός που ποτέ δεν έγινε.
    Εκτος ο κ.Δημητρίου ντυμένος διαχρονικός γραμματέας.
    Εβδομος ο κ.Ντερέκας ντυμένος αδικημένο παληκάρι με την κουδούνα στο χέρι.
    Ογδοος ο κ.Δαμηλάκος ντυμένος πωλητής του Σούτου.
    Ένατοι και στη ίδια γραμμή οι κ.Σιώκας και Καραφωτιάς ντυμένοι σκυψοκεφαλάκηδες της δημοτικής αρχής.
    Ακολουθούν οι υπόλοιποι ντυμένοι γλάστρες.
    Κλείνει την παρέλαση ο κ.Ιωαννίδης ντυμένος το Πάνω χέρι,και στην εξέδρα παρακολουθεί, χειροκροτεί και εκστασιάζεται ο Δήμαρχος μας Κ.Ευθυμίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στέφανος Ν. Μπιζάνης11 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:58 π.μ.

    ...........
    "Παρά τις επιφυλάξεις που πάντα διατύπωνα, ειδικά για φέτος πιστεύω ότι η κεντρική παρέλαση δεν έπρεπε να καταργηθεί.
    Πρέπει να γίνει κόντρα στην κακομοιριά της λιτότητας και στην κοινωνική κατάθλιψη που δημιουργεί το μνημόνιο.
    Με χαμηλό budget, αλλά ενισχυμένη με το πνεύμα και τη θέληση των πολιτών του Ταύρου και του Μοσχάτου...
    Η μεγάλη παρέλαση, βασισμένη στην υποστήριξη των δημοτών, οργανωμένη προσεκτικά από αυτούς που έχουν την ευθύνη, το κέφι και την εμπειρία θα έπρεπε να ακολουθήσει τα βήματα διεύρυνσης.
    Να ξεκινήσουν οι Ταυριώτες από τον Εσταυρωμένο και οι Μοσχατιώτες από την Παραλία και αφού διασχίσουν τις γειτονιές τους να μπουν στην Πειραιώς, να συναντηθούν στα όρια των παλιών δήμων, κι εκεί να γίνει αποκριάτικο γλέντι...
    Μέσα και πάνω στην Οδό Πειραιώς!

    ...........
    (Από άρθρο που έγραψα στο ΜοσχατουΠολις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή