Σελίδες

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Nέα δημοτική αρχή.Νέο καρναβάλι ή τίποτα;

Τα τελευταία χρόνια λέγονται και γράφονται πολλά εναντίον του καρναβαλιού στην πόλη μας ,με σκοπό την απαξίωσή του.Βέβαια στους αρνητικούς απέναντι στο καρναβάλι, παίζει και σπουδαίο ρόλο το ότι ο εμπνευστής του και διοργανωτής του, ήταν ο κ.Παπαδόπουλος που στις τελευταίες εκλογές δεν υποστήριξε τη νέα δημοτική αρχή.Η πόλη του Μοσχάτου βέβαια έγινε γνωστή κατά  μεγαλο ποσοστό από τις εκδηλώσεις τις μέρες του καρναβαλιού γιατί είχε μεγάλη προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Τοπικοί άρχοντες, βουλευτές, υπουργοί ,πάντα ήταν στις μπροστινές θέσεις όλων των εκδηλώσεων.
Πολλοί επικαλούνται το μεγάλο κόστος και το χαμηλό επίπεδο των εκδηλώσεων σαν επιχείρημα, ώστε να καταργηθεί αυτή η εκδήλωση.
Σε όλες όμως τις εκδηλώσεις όσο και αν αυτές είναι χαμηλού επιπέδου, βρίσκουν τις μέρες εκείνες διέξοδο, αρκετοί ανθρωποι ,που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να περάσουν μερικές ξέγνοιαστες χαρούμενες ώρες.Η κακόγουστη τέντα πάντα είναι γεμάτη από κόσμο, όλων των ηλικιών και των δύο φύλλων.Τα διάφορα παιχνίδια που γίνονται τις μέρες εκείνες {κυνήγι χαμένου θησαυρού] και άλλα, έχουν πολλούς θιασώτες και διασκεδάζουν αρκετοί νεολαίοι και όχι μόνο.
Οι διάφοροι σύλλογοι εκμεταλεύονται το γεγονός του καρναβαλιού διοργανώνουν και αυτοί διάφορα ,
δίνοντας το δικό τους τόνο.
Τα μικρά παιδιά των δημοτικών σχολείων μας, συμμετέχουν και αυτά περνώντας λίγες χαρούμενες ώρες.
Η επισκεψιμότητα της μέρες του καρναβαλιού στην πόλη μας είναι ανευ προηγουμένου.
Πέρα λοιπόν από το κόστος μιας εκδήλωσης λαμβάνοται και άλλα πράγματα υπόψιν ,πριν πάρουμε τις όποιες αποφάσεις.
Τόσο η μείωση του κόστους των εκδηλώσεων πιστεύω ότι μπορεί να γίνει  όσο και το περιεχόμενο τους να αναβαθμιστεί και βελτιωθεί.
Πολλοί καλλιτέχνες θα ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν τις καλλιτεχνικές τους υπηρεσίες, ανευ αποζημίωσης και δεν είναι καθόλου αναγκαίο οι στολές των καρναβαλιστών να φέρουν την σφραγίδα του δήμου με την μεγάλη χρηματική επιδότηση.
Τόσο τα δημοτικά όσο τα γυμνάσια και τα λύκεια, μπορούν  να παίρνουν μέρος στην παρέλαση με δικές τους επινοήσεις και δικά τους θέματα, που δεν θα χρειάζονται κατ ανάγκη ομοιόμορφες ακριβές στολές.Ευτυχώς η ευρηματικότητα του λαού μας είναι αρκετά μεγάλη .Συνεπώς μια μικρή επιχορήγηση από διάφορους επιχειρηματίες και από το δήμο, θα έδιναν τη λύση στο κόστος των στολών.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε καθόλου το γεγονός ότι και στις δύο πόλεις Μοσχάτου- Ταύρου υπάρχουν πολλοί νέοι και όχι μόνο, με ιδιαίτερο ταλέντο και θα μπορούσαν να αναλάβουν και να δείξουν το ταλέντο τους ,σε όλους εμάς, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία και η εμπιστοσύνη που χρειάζονται από την μεριά του δήμου.
Επίσης θα μπορούσαν να γίνουν και διάφορες εκδηλώσεις από το πνευματικό κέντρο, ώστε να βγούν και προς τα έξω αυτά που είναι άγνωστα στους δημότες.
Αν επιχειρήσουμε όλοι μαζί τότε είναι σίγουρο ότι και το καρναβάλι θα αναβαθμιστεί και θέμα δισβάσταχτου κόστους δεν θα υπάρξει.Αν θέλεις μπορείς αν όχι τότε βρίσκεις πάμπολλες δικαιολογίες.
Αν στις δύσκολες μέρες που ζούμε και κάτω από το άλλοθι της μείωσης του κόστους τα καταργήσουμε όλα, τότε θα φτάσουμε στο σημείο της απόλυτης απραξίας ,αναμασώντας την αναγκαιότητα της μείωσης εξόδων.Και τα έξοδα μπορούν να μειωθούν και πράγματα να μην καταργηθούν.
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά, που μπορούν να γίνουν ώστε το καρναβάλι να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικό μου ,αλλά θέμα όλων των δημοτών και η πλειοψηφούσα άποψη είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου