Σελίδες

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΜΑΣ

Πριν από από λίγα χρόνια και με απόφαση της τότε δημοτικής αρχής αρχίσαμε να βάζουμε στον ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΑΣ, όλοι εμείς οι δημότες Μοσχάτου, χρήματα για την αγορά κάποιων οικοπέδων.
Έρχεται  η νέα δημοτική αρχή και αποφασίζει ότι τα οικόπεδα αυτά αδυνατεί να τα αγοράσει.
Τα χρήματα του κουμπαρά όμως, πριν αυτή αναλάβει δεν παρουσιάζονται πουθενά.Πιθανόν να δόθηκαν για κάποιους άλλους σκοπούς, 
 Πιθανόν για την ανέγερση του πολιτιστικού.
 Πιθανόν για τοκοχρεωλύσια δανείων που πάρθηκαν για αγορά κάποιων άλλων οικοπέδων.
 Πιθανόν για κάποιο άλλο κοινωφελή σκοπό.

Η νέα όμως δημοτική αρχή παρόλο που αποφάσισε τη μη αγορά των οικοπέδων, συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον κουμπαρά μας γεμίζοντάς τον με χρήματα των δημοτών. ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ; Τελευταία μάθαμε από τον υπεύθυνο των οικονομικών αντιδήμαρχο κύριο Δαμηλάκο, ότι ο κουμπαράς έχει συγκεντρώσει περίπου 400.000 ευρώ, από την ημέρα ανάληψης της δημοτικής αρχής,δηλαδή τους τελευταίους 20 μήνες.Ενημέρωση απολύτως αναγκαία.
Εγείρεται όμως το μεγάλο ερώτημα. Η δημοτική αρχή πού θα χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα που συνεχίζει να συγκεντρώνει στον ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΑΣ;
Είναι τόσο δύσκολο γι αυτούς να πάρουν μια απόφαση για το που θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα του ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΑΣ;
Αυτό δείχνει αδυναμία προγραμματισμού ή αδιαφορία, ή στο τέλος τέλος πλήρη ανικανότητα και ανευθυνότητα, με γαρνίρισμα πολύ αλαζονεία.
Καλά κανείς δεν μπορεί να τους πει ότι όταν παίρνεις χρήματα από τον πολίτη, πρέπει απαραιτήτως να του λες το λόγο.
 Ας μας πουν ότι θα χρησιμοποιηθούν για κοινωνική πολιτική.
 Ας μας πουν ότι θα χρησιμοποιηθούν για αναπλάσεις χώρων.
 Ας μας πουν ότι θα χρησιμοποιηθούν για κάποια άλλη συγκεκριμένη αγορά.
 Ας μας πουν ότι θα χρησιμοποιηθούν για θέματα που αφορούν την παιδεία ή την υγεία.
 Ας συσκεφθούν,ας συζητήσουν,ας καταλήξουν,ας αποφασίσουν σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο,και ας μας πληροφορήσουν επιτέλους.
Άλλωστε ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ είναι ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΜΑΣ.



2 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά εεσείς σαν αντιπολίτευση τι κάνετε; Αυτοί έτσι λειτουργούν χρόνια τώρα. Εσείς γιατί δεν απαιτείτε εξηγήσεις και αν δεν τις πάρετε γιατίν δεν προχωρείτε και πιο πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δάσκαλε αυτά τα έχουμε ξανακούσει. Η Μοσχατούπολη τα είπε και τελευταία. Το θέμα είναι τι κάνουν αυτοί που έχουν λόγο και δικαίωμα έλεγχου. Σαν και σένα. Βάλε το θέμα στο Κοινοτικό. Έλεγχος για πριν και τι γίνεται για τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή